Видео: Еврејка го објаснува Куранот од своја лична перспектива

Како една еврејка го доживеала куранот. Ова кратко видео ќе ви разјасни многу работи кои што ве мачат.

Во ова видео интересно е како говорникот, во овој случај читателка на куранот, ги објаснува контраверзните теми и тези кои ги поставува западниот човек во поглед на Куранот и неговото разбирање. Ретко може да се најдат луќе кои тоа го прават непристрасно и на начин кој е близок и разбирлив на другите. Погледнето го следново видео и ќе разберете за што всушност се говори:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.