Жан Клод Ван Дам повикува да се следи Пратеникот Мухаммед и неговите совети за здрав живот

Актерот кој е експерт во боречки вештини и познат Холивудски актор беше запрашан за здравата храна. Тој го посочи примерот на Мухаммед алејхи селам и рече дека истиот треба да се следи:

„Пратеникот Мухаммед беше многу умен и тој знаеше што е добро за иднината и знаеше за телото. Само погледнете го тоа, не ме прашувајте и верувајте ми, таму имате се она што е потребно.“

Навистина, Пратеникот Мухаммед е најдобриот пример кој треба да се следи како во духовниот така и во овосветскиот начин на живот.

Вие во Аллаховиот Пратеник имате прекрасен пример за тој што се надева на Аллаховата милост и на награда на оној свет, и кој често Го спомнува Аллах. (Куран, 33/21)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.