Дали е дозволено да не се пости само еден ден поради играње фудбал или спорт?

Прашање:

Дали е дозволено да не се пости само еден ден поради играње фудбал?.


Фален нека е Аллах

Не е дозволено да се прекрши постот во текот на денот во Рамазан со цел да се игра спортови како фудбал или било што друго, затоа што тоа не е едно од легитимните шеријатски оправдувања.

Постојаниот комитет за академски истражувања и издавање Фетви
Fataawa ал-Lajnah ал-Daa’imah, Vol. 2, 9 / 139

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.