Жан Клод Ван Дам одбил да снима филм против муслиманите

220px-Jean-Claude_Van_Damme_June_2,_2007,_cropped

Како што пренесуваат медиумите Жан-Клод Камил Франсоа Ван Варенберг, попознат како Жан-Клод Ван Дам преминал во ислам. Имено, на познатиот глумец му била понудена улога во филм каде ги омаловажува муслиманите.

– Добив понуда за филм во кој се омаловажуваат муслимани, прашав зошто сакате да глумам во таков филм, но одговор не добив. Тоа ме поттикна малку да ја истражам таа вера и дознав дека исламот е вера без предрасуди и се оддадов на Алах. Тоа на некои не им се допаѓа но јас се чувствувам многу похрабро и посмирено бидејќи го сакам Алах. Од сега ќе се трудам да бидам само добра човек, изјави актерот.

Пресс 24

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.