Играчот Пол Погба раскажа зошто го прифатил исламот

Играч од средниот ред на Манчестер Јунајтед -Пол Погба, ја обелодени неговата одлука зошто преемина во исламот.

Медиумот Франција интернационал вели дека се впуштал во многу ризични работи, пред да се сврти кон исламот и да се смири. Откако го направи тоа, му помогна да стане подобар човек. Запрашан што е муслиман за него тој рече:” Тоа е сè што ме прави благодарен за сè “.

-“Ги остварив материјалните работи во животот. Но исламот ме прави мирен одвнатре. Јас не бев воспитан како муслиман, дури и ако мојата мајка беше. Јас само пораснав така, во почит кон исламот. Исламот не е сликата што секој ја гледа – тероризмот … Она што го слушаме во медиумите е нешто друго, а исламот е навистина нешто убаво.”

“Се прашував себеси во многу работи, потоа почнав да правам сопствено истражување. Се молев еднаш со моите пријатели и почувствував нешто друго. Се чувствував навистина подобар.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.