Вознемирувачко:Ако ја јадете оваа храна може да добиете црви во мозок

Иако можеби ви звучи како хорор филм, сепак оваа приказна е вистинска и е пренесена на  CNN.

Доколку во некој случај чувствувате дека нешто ви влегува во вашиот мозок, може да е од причина што во мозокот се раширени паразити кои всушност тоа и го прават. Се движат низ ткивата, очите и секако во вашиот мозок. Еден вид наречен Spirometra Erinaceieuropaei, често пребива во животните како што се кучиња и мачки каде истиот паразит може да порасне до страшните 1,5 м. Но , бидејќи ние не јадеме ниту кучиња ниту мачки, овој паразит не би требало да претставува проблем за нас. Барем не за оние кои што нејадат уште еден вид на животно кое е домаќин на оваков вид на паразит, а тоа е – свињата.

Секако отсега тие што јадат месо треба добро да размислат доколку јадат свинско месо поради тоа што како веќе тврди ДР. Теодор Неш, околу 5 милиони луѓе веќе имаат паразити кои се инфлитрирани во нивниот мозок.

 

[h/t: www.healthiswealthofheart.com]

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.