Се појави лажниот Имам Мехди на шиите

Уште во Јануари 2016 Врвен Ирански командант нареди подготовка на 200 000 млади мажи во целиот Блиски Исток за регрутација за подготовка на доаѓањето на таканаречениот Имам Мехди. Според Исламското верување тој би требало да донесе мир и правда во светот пред доаѓањето на Судниот ден и битката Армагедон.

Мухаммед ал Џафари кажа дека насилството низ целиот блиски Исток е знак за појавта на таканаречениот Мехди.

„Сега допрва може да ги видите позитивните резултати од подготвеноста на скоро 200000 млади момци вооружени во Сирија, Ирак, Афганистан, Пакистан и Јемен.“

Овие изјави особено се проширија во Иранскиот естаблишмент по нескриеното вклучувањето на илјадници војници од Иран во Сирија, како и подршката на диктаторот Асад. Стотици илјадници луѓе досега загинаа во Сирија, повеќето цивили но и голем број на војници од Хезболах и Иранската гарда што секако ваквите изјави треба да им го зголемат моралот.

Последниот месец актуелна е и видео снимка која се појави од местото Чамкаран каде се појавил таканаречениот Мехди кој се крие 11 века во пештерата во која исчезнал. Од видео снимката се забележуваат голем број на воени должносници каде во мини воено парадирање го прифаќаат военото знаме на одбрана на Хусеин р.а. за кого шиите ден денес веруваат дека неправедно бил убиен од сунитите, односно од следбениците на Муавија р.а.

Секако оваа смешна мини претстава покажува сериозни знаци на манипулација и заслепеноста на шиитските маси кои неминовно ќе донесе ново крвопролевање во Блискиот Исток.

Погледнете го следниот линк

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.