Неуспешен атентат на познатиот Саудијски Шејх Аид Ел-Карни

 

На ден 02-03-2016 се изведе неуспешен атентат на познатиот Саудијски Шејх Аид Ел-Карни, шејхот беше во посета на Филипините каде што одржал дерс во градот Замбоанга, тој заедно со уште неколку придружници биле застрелани со огнено одужје (пиштол), еден од напаѓачите е фатен а другиот убиен во престрелка од страна на полицијата..

Фала му на Аллах сите се живи и се наоѓаат во болница во Филипините (иако на почетокот се ширеа информации дека некои негови придружници се мртви), мотивите на напаѓачите не се познати а се прогнозира дека тоа го направиле ШИИ – во Филипините има повеќе шии одколку муслимани, додека други велат дека нападот бил извршен од страна на хариџии / тн. исламска држава позната како ИДИШ – Шејх Ел-Карни е на листата на ИДИШ на луѓе кои треба да се убијат.. Некои поддржувачи на идиш кога слушнаа за нападот го дочекаа со радост и посакуваа шејхот да поглегне на раните.. Како и да е, елхамдулиллах не им се оствари желбата!

Аид ел-Карни е автор е на повеќе од 80 книги, најпозната негова книга е „НЕ ТАГУВАЈ“, штампана на повеќе од 3.000.000 примероци, преведена на бројни странски јазици меѓу кои и Македонскиот и Босански.

Го молам Возвишениот Аллах да ги чува нашите учени и сите муслимани од хариџиите на ИДИШ и проклетите ШИИ, овие две секташки групи одсекогаш се познати по напади на исламските учењаци и правење неред и зло, а срам да им е и нека се плашат од Аллах на оние кои сеуште го поддржуваат и симпатизираат ИДИШ, зарем уште не сватиле или пак не сакаат да сватат кој се тие?! – обавеза на сите муслимани е да својат настрана од ИДИШ и такви неуки луѓе кои ги поддржуваат! И го молам Аллах да му подари здравје и да го поживее нашиот Шејх (и сите наши учењаци) и вреден писател од кого целиот муслимански а и немуслимански свет има корист, амин! Неговите совети и препораки се шират низ целиот свет а оние кои ја читаат книгата Не тагувај а и други негови книги знаат за каков врвен учењак се работи – еден од најучените луѓе во моментов!

 

Џевад Рамадановски

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.