Поради исламофобијата се заоструваат односите помеѓу Франција и исламскиот свет

Неколку арапски земји и Турција го осудија француското поттикнување против исламската религија и Пратеникот Мухамед, предупредувајќи дека овие повторени навреди ја разгоруваат омразата кај народите.

1 2 3 40